Puhov muzej, obisk pri Jošku in Nadi Obrovnik

24. september 2016

Koledar Zveze SVS nas je opomnil, da je 24. september dan, ki je namenjen Slovenski Bistrici, kjer nas vsako leto pričaka gostoljubni in nasmejani Slavko Pislak z zaseko in glinenim prašičkom, ki ga obiskovalci bolj slabo redijo.

V Puhovi cimprači smo spoznali veličino našega rojak Janeza Puha, strokovnjaka, izumitelja in tovarnarja, človeka, ki je dal pomemben prispevek k razvoju motociklizma in avtomobilizma.

Predmestje Maribora. Ustavimo pri ljubiteljih tehnične dediščine. Joško in Nada Obrovnik uživata pri obnavljanju starodobnikov. Pri obnovi teh atraktivnih avtobusov se je koledar na steni vsaj enkrat zamenjal, preden se je po cesti zapeljal stari lepotec.

Nada je najbolj ponosna na beli Citroen, tip traction avant, letnik 1954.
To je prva limuzina s sprednjim pogonom in samostojno karoserijo. Vozil ga je tudi Al Capone. Na porokah Nada v “gangster” limuzini vozi ženina in nevesto, Joško pa za njimi z avtobusom Opel Blitz, polnim veselih svatov.

Za restavriranje čaka ogromno vozil, na vrsto bodo prišli v naslednjih 300 letih. Mi smo obljubili da se ponovno oglasimo čez 250 let.