SEJEM BIL JE ŽIV

je z besedami pesnika Antona Aškerca povzel dogajanje na Sejmu starodobnih vozil, rezervnih delov in ostale opreme v organizaciji OTC Škofljica član Tomaž Mostar.

V nedeljo, 1. oktobra 2023, je na lokaciji Avtocentra Žgajnar na Škofljici blago ponujalo kar 38 prodajalcev. Precej gosta megla je ovijala kotlino, obiskovalcev v zgodnjih jutranjih urah ni bilo veliko.

Proti deseti uri je meglo, ki se od oblakov razlikuje v tem, da se dotika zemlje, predrlo sonce. Postalo je živahneje, ljudje so se družili po skupinah, slišati je bilo veliko izmenjav, mnenj in informacij o obnovi starodobnih vozil.

Sejem, ki je najstareša oblika organiziranega trga (starejši kot naši starodobniki) je uspel. Predsednik kluba Franc Gruden je zadovoljen z obiskom, ohranja se tradicija druženja.

Pridružila sta se nam tudi Ivan Jordan, bivši župan občine Škjofljice in tudi novi Primož Cimerman.

Z zelo zanimivim primerkom starodobnika z Jaguarjem XK120 je obiskovalce razveselil Janko Uratnik, bivši predsednik Zveze SVS.

Zahvala vsem članom, zlasti redarjem, ki so sodelovali pri pripravi te prireditve, zahvala Avtocentru Žgajnar za odstopljene prostore.

Za dobro počutje so poskrbeli v gostinskem lokalu JoSe Iveco bar. Ob kavi, pivu in dobri hrani so ure kar prehitro minile.

Zahvala pravzaprav vsem, prodajalcem in obiskovalcem, brez vas sejma ne bi bilo.

Se vidimo v mesecu maju prihodnje leto.

Ana Pia Debleljak
Foto: Maj Kikelj