STARODOBNIŠKI KLEPET OB KAVI

Starodobniški klepet ob kavi – SKOK – je ena izmed aktivnosti, ki jih je vzpodbudila Zveza SVS.  V okviru tega projekta je bilo v soboto 19. marca 2022 organizirano prvo srečanje članov OTC Škofljica na prostoru E.Leclerc med glavnim vhodom in garažno hišo.

Udeleženci so se pričeli zbirati kmalu po 9. uri, vozila so bila na ogled dol 13. ure. Gledalce je očaralo 26 avtomobilov, nekaj jih je imelo za seboj že več kot 40 let, mlajšega od 30 pa ni bilo, sicer to ne bi bil starodobniški klepet. Vreme pa še ni bilo toliko ugodno, da bi se na srečanje pripeljali tudi ljubitelji motorjev. Opaziti je bilo res lepo restavrin Mosco, zastopani so bili motorji BMW, Honda in Harley, bilo jih je za pravljično število – sedem.

Predsednik Franc Gruden je dejal, da je pričakoval nekoliko večji odziv, skupaj z vabilom na Občni zbor so bili člani povabljeni tudi na to srečanje.

Obiskovalcev z drugih klubov ni bilo, razen iz kluba Soteska. Razveseljiv pa je bil obisk iz društva Večno mladi Šentjur. Osem članov se je pripeljalo s kombijem, letos bodo namreč prvič organizirali SKOK. Pozdravil nas je tudi organizator teh srečanj, Matej Coklin. Okrog enajste ure pa se je nepričakovano pojavil član Gaber Keržišnik, oseba, ki nam pripelje  dogajanje in utrip karavan  MotoGP v naše domove.

Udeleženci ter sovozniki smo prejeli bon za kavo, ki smo ga lahko vnovčili v pivnici Kratochwill. Zunaj je pihal strupen veter, v pivnici je bilo prijetno toplo in lepo smo se imeli ob klepetu in kavi z mlekom, s smetano, ali smo si privoščili kapuccino.

OTC Škofljica se zahvaljuje vodstvu E.Leclerca za izkazano gostoljubnost, za prostor in seveda za njihove podarjene slaščice.

Ana Pia Debeljak